Mobiliteit en inzetbaarheid medewerkers

Vraag

Hoe zorg je ervoor dat mensen maximaal op hun nieuwe taak zijn voorbereid? De belastingdienst is een groot zelfstandig bestuursorgaan, dat erg in beweging is. Mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers staat hoog in het vaandel. Ook vindt de belastingdienst het belangrijk dat medewerkers goed uitgerust worden voor hun taak. Iedere medewerker die intern doorgroeit of van buiten aangetrokken wordt, krijgt een opleiding om zich voor te bereiden op het toekomstige werk. Deze opleiding bestaat uit zowel inhoud als uit vaardigheden. HRD Group traint de medewerkers op hun soft skills.

Aanpak

Een blended learning traject voor vier verschillende functieniveaus. Wij hebben een op maat gemaakt opleidingstrajecten ontwikkeld voor vier verschillende functieniveaus. Elke traject bestaat uit vaardigheidsmodules die aansluiten op de situaties die medewerkers in de praktijk tegen gaan komen en sluiten aan op de inhoudelijke modules die de deelnemers aan de startopleiding volgen.

De opleidingstrajecten worden ondersteund door e-learning binnen de digitale leeromgeving van de belastingdienst. Deze bevat naast theoretische en interactieve modules. De deelnemers worden op individueel niveau ondersteund door een persoonlijk ontwikkelplan en een leerverslag. Bij alle contactmomenten in de opleiding betrekken we experts uit de belastingdienst. Deze ervaren medewerkers weten goed de verbinding te leggen tussen wat er in de opleiding behandeld wordt en de praktijk.

Resultaat

Maximaal inzetbare medewerkers, die naast kennis ook qua vaardigheden goed zijn voorbereid op het effectief uitvoeren van hun werk. De deelnemers zijn enthousiast over hetgeen ze leren. Ze voelen zicht goed in staat om lastige situaties die ze in de praktijk tegen komen het hoofd te bieden. En wat blijkt: in de praktijk kunnen ze het ook!

Renners rechts verkort