Download brochure

Bottom-up (tweedaagse training)

 
Or-werk is het mooiste vrijwilligerswerk dat er is. Medewerkers met allerlei achtergronden krijgen de unieke kans om te zien wat er in de directiekamer gebeurt, en helpen de bloedsomloop van de organisatie te verbeteren. Complexere taken en een snel veranderende omgeving maken top-down, inhoudelijke sturing van organisaties onvoldoende effectief. Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van hun professionals om deze complexiteit de baas te kunnen.

Daarom is verandering geen eenmalig iets, maar een continu proces. De enige manier om dit proces te sturen is door de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van hun professionals te stimuleren. Veranderkunde als discipline laat zien, hoe organisatiebrede ontwikkelvraagstukken aangepakt kunnen worden. De or moet in deze ontwikkeling mee en inhoudelijke sturing vervangen door veranderkundige sturing.

Herkennen jullie dit?

  • Jullie weten als db nog niet hoe je de or moet aansturen.
  • Jullie hebben inactieve leden in de or en zoeken naar manieren om hen productief te maken.
  • Jullie willen de samenwerking binnen jullie dagelijks bestuur verbeteren.
  • Jullie willen de or-leden centraler stellen in de werkzaamheden, in plaats van or-werkzaamheden automatisch met het db op te pakken.
  • Jullie willen or-leden motiveren en stimuleren zonder macht als instrument te gebruiken.

Programma en resultaat

Aan de start van de training nemen we jullie mee in de visie op de veranderkundige or: een frisse, nieuwe invalshoek voor medezeggenschap, die meerwaarde levert en inspeelt op de kwaliteiten van de or. In die visie heeft het dagelijks bestuur van de or (db) een belangrijke rol: eerder coachend dan bepalend.

In de training werken we met een leiderschapsmodel dat jullie helpt om or-leden te motiveren en aan te sturen, zonder gebruik te maken van macht. Jullie leren de kracht van professionele ontwikkeling om jullie or als geheel verder te brengen. Daarnaast krijgen jullie een masterclass projectmatig sturen, zodat jullie de or als geheel efficiënt en effectief laat opereren. In een simulatie passen jullie deze vaardigheden toe, en leren jullie hoe het beste uit medezeggenschappers te halen. Jullie gaan naar huis met een plan om jullie medezeggenschapsorgaan naar een hoger plan te tillen, en met concrete tools om de or van dag tot dag te managen.

Mochten jullie de behoefte hebben om bepaalde leiderschapsthema’s individueel verder uit te diepen, kunnen we deze tweedaagse training aanvullen met persoonlijke coaching. We adviseren jullie hier graag over.

Over HRD Group

HRD Group helpt organisaties beter te maken, en medezeggenschap is daar integraal onderdeel van. Om tot betere resultaten met de organisatie te komen is samenwerking een sleutelbegrip. Op die manier bouwt de organisatie mèt medezeggenschap aan ‘a workplace people love’.

Maatwerk

Om tot een passende oplossing te komen gaan we graag met jullie in gesprek.

Interesse?

Neem voor meer informatie contact met ons op via het telefoonnummer 030-6911138. We komen graag langs voor een persoonlijk gesprek.