Download brochure

 

Start up (eendaagse training)

Or-werk is het mooiste vrijwilligerswerk dat er is. Medewerkers met allerlei achtergronden krijgen de unieke kans om te zien wat er in de directiekamer gebeurt, en helpen de bloedsomloop van de organisatie te verbeteren. Complexere taken en een snel veranderende omgeving maken top-down, inhoudelijke sturing van organisaties onvoldoende effectief. Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van hun professionals om deze complexiteit de baas te kunnen.

Daarom is verandering geen eenmalig iets, maar een continu proces. De enige manier om dit proces te sturen is door de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van hun professionals te stimuleren. Veranderkunde als discipline laat zien, hoe organisatiebrede ontwikkelvraagstukken aangepakt kunnen worden. De or moet in deze ontwikkeling mee en inhoudelijke sturing vervangen door veranderkundige sturing.

Herkennen jullie dit?

  • Medezeggenschap is nieuw voor jullie, of jullie weten nog niet voldoende wat jullie taak is.
  • Medezeggenschap leeft niet in jullie organisatie.
  • Jullie medezeggenschap wordt laat (of niet) betrokken in de besluitvorming.
  • Het lukt niet om medezeggenschap een waardevolle rol te geven in de organisatie.
  • Medezeggenschap en bestuur staan tegenover elkaar.
  • De werkvloer ziet jullie medezeggenschap als een verspilling van tijd en geld.

Programma en resultaat

Deze training levert jullie een verfrissende blik op medezeggenschap op. We starten met een uitleg over medezeggenschap in de Nederlandse arbeidsverhoudingen. Na afloop van dit onderdeel zijn jullie perfect op de hoogte van wat medezeggenschap kan, moet en mag, zodat jullie medezeggenschap een professionele gesprekspartner is voor de bestuurder.

Daarna inspireren we jullie met de visie van de veranderkundige or. Deze visie gaat uit van de kwaliteit en kracht van medezeggenschap, en zet die in ‘ten behoeve van het goed functioneren van de organisatie’. We nemen jullie mee in veranderkundig adviseren, en hoe dat ervoor zorgt dat medezeggenschap meerwaarde biedt aan de beslissers in de organisatie. Jullie gaan naar huis met een plan van aanpak. In dat plan staan de acties en ambities die jullie inzetten om medezeggenschap nóg effectiever maken.

Over HRD Group

HRD Group helpt organisaties beter te maken, en medezeggenschap is daar integraal onderdeel van. Betere resultaten in de organisatie komen tot stand door samenwerking. Op die manier bouwt de organisatie mèt medezeggenschap aan ‘a workplace people love’.

Maatwerk

Om tot een passende oplossing te komen gaan we graag met jullie in gesprek.

Interesse?

Willen jullie meer weten, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 030-6911138. We komen graag bij jullie langs voor een persoonlijk gesprek. Voor meer informatie kunnen jullie ook terecht op onze website www.hrd-group.nl/medezeggenschap.