Download pagina als pdf

Step up (tweedaagse training)

 
Or-werk is het mooiste vrijwilligerswerk dat er is. Medewerkers met allerlei achtergronden krijgen de unieke kans om te zien wat er in de directiekamer gebeurt, en helpen de bloedsomloop van de organisatie te verbeteren. Complexere taken en een snel veranderende omgeving maken top-down, inhoudelijke sturing van organisaties onvoldoende effectief. Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van hun professionals om deze complexiteit de baas te kunnen.

Daarom is verandering geen eenmalig iets, maar een continu proces. De enige manier om dit proces te sturen is door de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van hun professionals te stimuleren. Veranderkunde als discipline laat zien, hoe organisatiebrede ontwikkelvraagstukken aangepakt kunnen worden. De or moet in deze ontwikkeling mee en inhoudelijke sturing vervangen door veranderkundige sturing.

Herken je dit?

• Je bent onzeker hoe gesprekken te voeren met management en bestuurder.
• Je hebt weinig ervaring met adviseren.
• Je bent nieuw in de or en zoekt naar houvast.
• Adviseren als or-lid is nieuw voor je en je wil je professionaliseren.
• Je komt veel nieuwe onderwerpen tegen in de or waar je geen raad mee weet.
• Je hebt het idee dat de or laat betrokken wordt, maar ziet geen mogelijkheden om dat veranderen.
• De bestuurder is stappen verder dan jullie in de beleidsvorming en je zoekt naar een effectieve rol voor de or.
• Je wil iets anders dan tegenover de bestuurder staan en met regels schermen als or.

Programma en resultaat

We starten met herkenbare knelpunten uit de medezeggenschapspraktijk. Daar zetten we een verfrissende, nieuwe blik op medezeggenschap tegenover: de veranderkundige or. Met die visie in de hand geven we je in twee dagen tijd dè instrumenten die je nodig hebt om effectief te adviseren. Kapstok is een competentieprofiel, dat je richting geeft in je ontwikkeling als or-lid. In interactieve oefensituaties werken we met jouw praktijk en jouw uitdagingen.

Jouw leerproces wordt versneld door het oefenen met en reflecteren op de toolkit die we in deze tweedaagse gebruiken. Feedback wordt gebruikt om je kwaliteiten nog meer naar boven te laten komen. Na afloop van deze training heb je tools die je zelfvertrouwen geven in or-trajecten en een concreet plan hoe je het komend jaar verder professionaliseert als or-lid. Je krijgt tevens instrumenten om met je collega or-leden kennis te delen.

Mocht je op basis van de training ontwikkelpunten verder willen uitdiepen, dan kun je de training aanvullen met individuele coaching. We helpen je hier graag verder in.

Over HRD Group

HRD Group helpt organisaties beter te maken, en medezeggenschap is daar integraal onderdeel van. Samenwerking is de sleutel tot betere resultaten in de organisatie. Op die manier bouwt de organisatie mèt medezeggenschap aan ‘a workplace people love’.

Maatwerk

Om tot een passende oplossing te komen gaan we graag met je in gesprek.

Interesse?

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 030-6911138. We komen graag bij je langs voor een persoonlijk gesprek.