Download pagina als pdf

Team up (driedaagse training)

 
Or-werk is het mooiste vrijwilligerswerk dat er is. Medewerkers met allerlei achtergronden krijgen de unieke kans om te zien wat er in de directiekamer gebeurt, en helpen de bloedsomloop van de organisatie te verbeteren. Complexere taken en een snel veranderende omgeving maken top-down, inhoudelijke sturing van organisaties onvoldoende effectief. Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van hun professionals om deze complexiteit de baas te kunnen.

Daarom is verandering geen eenmalig iets, maar een continu proces. De enige manier om dit proces te sturen is door de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van hun professionals te stimuleren. Veranderkunde als discipline laat zien, hoe organisatiebrede ontwikkelvraagstukken aangepakt kunnen worden. De or moet in deze ontwikkeling mee en inhoudelijke sturing vervangen door veranderkundige sturing.

Herkennen jullie dit?

  • In de organisatie leeft het beeld dat jullie medezeggenschappers vooral voor persoonlijke belangen opkomen.
  • Medezeggenschap werkt als team niet goed samen.
  • Het lukt jullie medezeggenschapsorgaan nog niet om samen te werken in de advisering.
  • De or-leden onderling kennen elkaar niet zo goed, of maken onvoldoende gebruik van de aanwezige kwaliteiten.
  • In de or zijn meningsverschillen die de productiviteit hinderen.
  • De or wil als een geolied team samenwerken.
  • Te weinig mensen in de or zijn actief.
  • Or-projecten kosten teveel tijd en worden slecht gemanaged.
  • De or kan nog groeien in gedeelde verantwoordelijkheid en teamwork.

Programma en resultaat

Aan de start van de training verkennen we de veranderkundige or: een frisse, nieuwe invalshoek voor medezeggenschap, die meerwaarde levert en inspeelt op de kwaliteiten van de or. In die visie is teamwork essentieel.

Om teamwork te stimuleren onderzoeken we op een actieve manier de kwaliteiten die in jullie or aanwezig zijn. Met behulp van een persoonlijkheidstypologie (DISC, MBTI) helpen we jullie om or-leden in te zetten voor die taken en thema’s waar zij in uitblinken. Dit koppelen we aan manieren om jullie team continu te laten groeien. Daarna zetten we jullie team in een levensechte, uitdagende situatie, waarin jullie samenwerkingsvaardigheden op de proef worden gesteld. In overleg beslissen we met jullie welke leervorm daar het best passend voor is. Aansluitend trainen we jullie projectmanagementvaardigheden, zodat jullie or-leden effectief en efficiënt werken in hun adviestrajecten. Jullie gaan naar huis met een plan met jullie succesformule voor goede samenwerking, en jullie speerpunten voor de or in het komend jaar. Daarmee kunnen jullie gericht en gemotiveerd aan het werk!

Als jullie verdieping zoeken op specifieke thema’s in jullie medezeggenschapsorgaan, kunnen we de training aanvullen met teamcoaching. Teamcoaching is een laagdrempelige en praktijkgeoriënteerde methode om de effectiviteit en samenwerking in jullie or te verbeteren. Gewoon bij jullie op locatie en tijdens de vergadering!

Over HRD Group

HRD Group helpt organisaties beter te maken, en medezeggenschap is daar integraal onderdeel van. Om tot betere resultaten te komen als organisatie is samenwerking een sleutelbegrip. Op die manier bouwt de organisatie mèt medezeggenschap aan ‘a workplace people love’.

Interesse?

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 030-6911138. We komen graag bij langs voor een persoonlijk gesprek.