Download pagina als pdf

Trade up (driedaagse training)

 
Or-werk is het mooiste vrijwilligerswerk dat er is. Medewerkers met allerlei achtergronden krijgen de unieke kans om te zien wat er in de directiekamer gebeurt, en helpen de bloedsomloop van de organisatie te verbeteren. Complexere taken en een snel veranderende omgeving maken top-down, inhoudelijke sturing van organisaties onvoldoende effectief. Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van hun professionals om deze complexiteit de baas te kunnen.

Daarom is verandering geen eenmalig iets, maar een continu proces. De enige manier om dit proces te sturen is door de persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling van hun professionals te stimuleren. Veranderkunde als discipline laat zien, hoe organisatiebrede ontwikkelvraagstukken aangepakt kunnen worden. De or moet in deze ontwikkeling mee en inhoudelijke sturing vervangen door veranderkundige sturing.

Herkennen jullie dit?

  • Er is een kloof tussen de focus van het bestuur en de medezeggenschap.
  • Jullie medezeggenschap wordt laat en/of vooral formeel betrokken in de beleidsvorming.
  • Jullie krijgen terug dat jullie medezeggenschap wordt gezien als te kritisch, procedureel of onnodig vertragend.
  • Medezeggenschap leeft weinig in jullie organisatie en bij jullie medewerkers.
  • Jullie medezeggenschap is meer bezig met details dan het grote plaatje.
  • Jullie medezeggenschap mist de boot in termen van beleidsbeïnvloeding.
  • Jullie medezeggenschap praat mee over personele onderwerpen, maar pakt strategische thema’s niet op.

Programma en resultaat

Deze training is het startschot voor jullie nieuwe, verfrissende rol als veranderkundig adviseur. De formele strijd voorbij, hebben jullie de tools en het draagvlak om een strategische rol in te nemen in het overleg met jullie bestuurder en weten jullie je netwerk zo stevig te maken, dat jullie de achterban inspireren om organisatieontwikkeling levend te maken.

In de eerste dag van deze training maken jullie je de adviesvaardigheden eigen, die jullie nodig hebben om vanuit veranderkundig perspectief te adviseren. In een levensechte simulatie worden jullie uitgedaagd en begeleid in jullie ontwikkeling op dit gebied, zodat jullie in je praktijk deze vaardigheden ook echt kunnen toepassen.

De tweede dag staat in het teken van visievorming en contractering. In een werkconferentie met jullie bestuurder vormen jullie samen een visie op gedragsverandering, en geven jullie in de dagelijkse praktijk vorm aan jullie betrokkenheid en meerwaarde als medezeggenschap. Hiermee hebben jullie de kaders en de positie om te handelen in jullie adviestrajecten.

De derde dag staat in het teken van jullie platform: het contact met de medewerkers en managers in jullie organisatie. Met realistische en actieve opdrachten maken jullie je de vaardigheden eigen om te netwerken. Zo zorgen jullie ervoor dat jullie veel breder verbinding maken met jullie achterban en dat versterkt jullie adviezen enorm. Jullie gaan met een plan naar huis waarin jullie je inzichten, ambities en acties formuleren voor het komend jaar.

Over HRD Group

HRD Group helpt organisaties beter te maken, en medezeggenschap is daar integraal onderdeel van. Om tot betere resultaten met de organisatie te komen, is samenwerking een sleutelbegrip. Op die manier bouwt de organisatie met medezeggenschap aan ‘a workplace people love’.

Maatwerk

Om tot een passende oplossing te komen gaan we graag met jullie in gesprek.

Interesse?

Willen jullie meer weten, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 030-6911138. We komen graag langs voor een persoonlijk gesprek.