Lot van Brakel
Lot van Brakel
Lot van Brakel
Consultant

Lot heeft na haar Bachelor Communicatie gekozen voor een Master in Sociale Wetenschappen aan de VU, omdat zij geïnteresseerd is in de verschillen tussen culturen en de rol die deze spelen bij samenwerking. Hiervoor heeft ze zeven maanden in Zuid-Afrika onderzoek gedaan naar de machtsverschillen tussen blanke boeren en zwarte landarbeiders. Lot is haar carrière begonnen bij een uitgeverij als Business Developer, waarbij zij een team tot acht projectmanagers aanstuurde en wekelijks salestrainingen gaf. Hierna heeft zijn een functie als Academy manager geaccepteerd bij Guidion, waar zij het opleidingscentrum heeft opgezet. De opleidingen betroffen certificeringstrajecten voor nieuwe zzp’ers en facultatieve trainingen voor om- en/of bijscholing. Daarnaast heeft zij zich binnen de organisatie ingezet als adviseur en trainer voor de interne communicatie. Lot is betrokken en vindt het leuk om mensen iets nieuws bij te brengen. Als zij een training geeft, is haar streven om het maximale uit de groep te halen in de gegeven tijd. Tegelijkertijd heeft ze oog voor de behoeften van de groep. Doordat ze zorgzaam, eerlijk en hartelijk is weten mensen haar te vinden en nemen zij haar in vertrouwen. Sinds 2014 werkt Lot als consultant, trainer en coach bij HRD Group.

Michiel Breeschoten
Michiel Breeschoten
Michiel Breeschoten
Expert Associate

Michiel werkt als trainer, coach en marketeer voor HRD Group. Na voltooing van de studie marketing aan de Hogeschool in Utrecht in 1991, heeft hij zijn marketingsporen verdiend in het midden- en grootbedrijf met het zwaartepunt in de financiële dienstverlening, waaronder ABN AMRO en Robeco. Behalve het bedenken, ontwerpen en managen van grote campagnes heeft Michiel meerdere marketingteams geleid en samengevoegd.

Als interim manager en trainer begeleidt en traint hij teams en professionals met uiteenlopende rollen, van commercieel tot staf, binnen en buiten de financiele dienstverlening. Het identificeren, bespreekbaar maken van en productief omgaan met verschillende inzichten van teams, professionals en hun stakeholders speelt daarin een belangrijke rol.
Michiel scherpt zijn didactische vaardigheden wekelijks aan in zijn rol als freelance docent bij het NCOI en heeft recent de opleiding als innovatief trainer bij Inspiration Company afgerond. Zijn drive, authentiek én productief samenwerken met de interne en externe klant, vertaalt hij op aansprekende en confronterende wijze naar training en coaching.

Remko Hendrikse
Remko Hendrikse
Remko Hendrikse
Partner

Remko studeerde organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie heeft hij ervaring opgedaan als trainer bij een aantal gerenommeerde trainingsbureaus. Naast zijn professie als trainer heeft hij ruim 20 jaar een ontwerp en productiebedrijf geleid in de meubelbranche.
In 2009 startte hij met Marc Schurink bureau WAAR, dat in 2017 is samengegaan met HRD Group waar hij nu als partner werkt in de rol van consultant, trainer en coach. Hij adviseert en begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Hij is expert op het gebied van het ontwikkelen en implementeren van blended learning oplossingen. Daarbij is zijn motto; online waar online kan en face to face wanneer dat nodig is.
Betrokkenheid en creativiteit zijn kenmerkend voor zijn aanpak, en waar nodig confronterend en provocatief. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening met het ontwikkelen van adviseurs en management. Zijn kracht ligt bij de integratie van kennis en gedrag, waarbij de dagelijkse praktijk en de toepasbaarheid van het geleerde het uitgangspunt is.

Bart Sintenie
Bart Sintenie
Bart Sintenie
IT manager

Bart is de IT-manager van HRD Group. In april 2012 begon hij als verantwoordelijke voor onze online en offline communicatie, maar in de loop der tijd heeft hij zich de IT toegeëigend en zich hier verantwoordelijk voor gemaakt. Bart heeft na het behalen van een ondernemersdiploma bij veel verschillende bedrijven en organisaties gewerkt, van administratiebureaus tot ziekenhuizen. ABN AMRO, Finyard en Megapool zijn enige van deze bedrijven. Als vrijwilliger heeft hij voor Loesje teksten geschreven en workshops gegeven. Na deze ervaringen heeft hij de opleiding communicatiemanagement gevolgd. Zijn passies voor van alles omtrent mensen, technologie en internet bepalen nu zijn carrière.

Paula van Hoff
Paula van Hoff
Paula van Hoff
Consultant

Paula is arbeids- en organisatiepsycholoog NIP, trainer en coach. Na haar bachelor Commerciële Economie en master Arbeids-, Organisatie en Personeelspsychologie ging ze aan de slag als trainee Personeel & Organisatie op het hoofdkantoor van Lidl GmbH. Vervolgens heeft Paula gewerkt bij ICM Opleidingen & Trainingen, waar haar passie voor coachen zich heeft ontwikkeld. Ze heeft de ICM Coachingsopleiding dan ook met veel plezier voltooid. Daarna heeft ze bij Studiemeesters trainingen gegeven, als studiebegeleider veel studenten begeleidt en bij Bureau Boutens als consultant en coach gewerkt. Sinds oktober 2013 is zij werkzaam bij HRD Group. Als trainer en coach werkt Paula vanuit de pijlers respect, aandacht en plezier. Tijdens trainingen staan de individuele leerdoelen van deelnemers centraal. Zo krijgt ieder de aandacht die hij verdient en leren de deelnemers in een veilige leeromgeving van elkaar. Op een prettige manier weet zij de theorie te koppelen aan de praktijk van de deelnemers. Alles met als doel om blijvende gedragsverandering teweeg te brengen.

Mirjam Huijs
Mirjam Huijs
Mirjam Huijs
Consultant

Mirjam is in 2011 cum laude afgestudeerd als Master of Science in Arbeids- en Organisatiepsychologie. Na een reis door Azië, heeft zij een aantal jaar bij Achmea Flexpoint gewerkt als consultant. Hier was ze actief in een brede HR rol, met het accent op Werving en Selectie. Daarnaast werkte zij als Assessment Psycholoog bij TalentMove. Het vinden van de juiste match tussen mens en organisatie staat voor Mirjam centraal.
Tijdens assessments weet Mirjam een open, fijne sfeer te creëren en door haar scherpe observatievermogen biedt ze kandidaten een helder inzicht in ontwikkelpunten en kwaliteiten. Binnen HRD Group werkt ze als Consultant met als specialisatie assessments.

Cynthia van der Ent
Cynthia van der Ent
Cynthia van der Ent
Partner

Cynthia is arbeids- en organisatiepsycholoog NIP. In 1996 startte zij haar loopbaan als assessment psycholoog bij Meurs Personeelsadvies. Vanaf 1999 werkte zij als psycholoog, coach en trainer bij LTP. In 2003 maakte zij een overstap naar KLM als beleidsmanager Recruitment, Training en Development. Later werkte zij bij Ebbinge & Company als senior consultant Management Development, trainer, teamcoach en ontwikkelde zij executive assessments. Gaandeweg certificeerde zij zich ondermeer in NLP-coaching, LIFO, MBTI en ACT. In 2008 werd zij vennoot bij HRD Group, met de specialisaties assessments, leiderschap, management development en teamontwikkeling.

Marja Busser-Plesman
Marja Busser-Plesman
Marja Busser-Plesman
Office Manager

Marja Busser-Plesman is Office Manager bij HRD Group. Marja heeft, na het behalen van haar propedeuse Rechten, een andere carrière gekozen en de opleiding tot directie secretaresse bij Schoevers gevolgd. Na het succesvol afronden hiervan heeft zij onder andere gewerkt bij Martinair Holland, Lancia, Akzo Nobel en Moët Hennessy Nederland. Daarna is zij drie jaar lang werkzaam geweest op de administratie van een service flat. Zij heeft gemerkt dat zij het beste tot haar recht komt in wat kleinere organisaties waar zij de spin in het web kan zijn.

Jos Huijser
Jos Huijser
Jos Huijser
Partner

Jos is onderwijskundige. Vanaf 1995 werkte hij als docent aan de vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Utrecht. Van 1999 tot 2005 was hij werkzaam bij Vergouwen Overduin. Hij heeft zich daar toegelegd op het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen op het gebied van communicatie en (project)management. Jos is gecertificeerd Birkmanconsultant. In 2005 heeft hij zich gevestigd als zelfstandig trainer / adviseur. Kort daarop, in 2006, werd Jos vennoot bij CreAct. CreAct heet sinds oktober 2011 HRD Group.

Coen Bavinck
Coen Bavinck
Coen Bavinck
Consultant

Coen is Psycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie. Coen is in 2015 afgestudeerd als Master of Science in de Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden. Daarvoor heeft Coen zijn Bachelor Cum Laude gehaald aan het Amsterdam University College. Tijdens zijn studie is Coen altijd op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen om zichzelf te ontwikkelen. Hierdoor heeft hij onder andere in de studentenraad van het Amsterdam University College gezeten en heeft hij in 2012 een semester gestudeerd aan Stellenbosch University in Zuid-Afrika.
Coen is sinds 2013 in verschillende functies werkzaam bij HRD Group, waaronder als e-learning specialist, researcher en consultant.
Naast het geven van trainingen heeft Coen een passie voor het zoeken naar en ontwikkelen van nieuwe en innovatieve manieren om psychologische inzichten te vertalen naar de praktijk. Zo draagt hij bij aan de evidence based werkwijze van HRD Group.

Julia Bless
Julia Bless
Julia Bless
Expert Associate

Julia is specialist presentatietechniek en creatief denken bij HRD Group.
Haar expertise op dit niveau begon aan de Toneelacademie in Maastricht en aan de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Als trainer volgde zij haar opleiding aan de Academie voor Innovatief Trainen (Jaaropleiding trainer en Master Creatief Denken) en aan B.E.E.R Collewijn/Mulder opleiding. Zij werkte tevens als trainer voor Inspiration Company. Daarnaast was zij als docent verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, afdeling muziektheater.
Tegenwoordig is Julia, naast associate bij HRD Group, als regisseur verbonden aan Theatergroep Suburbia, waar zij de regie had van o.a.'Madame Bovary', 'Blind Date', 'Antigone' en 'Blackbird'. Tevens is Julia partner bij trainings- en ontwikkelbureau Suburbia in bedrijf.

Peter Diekman
Peter Diekman
Peter Diekman
Expert Associate

Peter Diekman is register accountant en de oprichter en directeur van FCB Consult. Hij is in 1981 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) afgestudeerd als bedrijfseconoom en heeft aan die universiteit in 1985 zijn accountantsdiploma gehaald. In 1997 promoveerde hij aan de EUR op het proefschrift “Auditor and Fraud”. Van 2007 tot 2013 was hij aan de EUR verbonden als hoogleraar ‘Compliance & Risk Management’. Peter heeft dertig jaar ervaring als registeraccountant in zowel de openbare- als de interne audit praktijk. Hij is als hoofd accountant werkzaam geweest bij de Koninklijke KPN NV, Koninklijke Philips en ABN AMRO, en als openbaar accountant bij KPMG.
Naast zijn werkzaamheden als praktiserend accountant heeft Peter ruim 25 jaar ervaring als docent in de voortgezette educatie aan registeraccountants. Hij is nog verbonden aan de EUR in het kader van de INSOLAD opleiding ten behoeve van curatoren en treedt hij met grote regelmaat op als docent/inleider voor in-house trainingen bij verschillende ondernemingen. Peter geldt als een autoriteit op het gebied van forensische accounting en werkt met HRD Group samen aan verschillende diensten gericht op het opleiden van financieel specialisten in binnen- en buitenland.

René van Oorschot
René van Oorschot
René van Oorschot
Consultant

René is psycholoog en werd op Universiteit Utrecht opgeleid tot trainer. Na als projectleider duurzame ontwikkeling gewerkt te hebben is hij het bedrijfsleven ingegaan. Bij SBI begeleidde hij management en medezeggenschap aIs teamcoach, trainer en adviseur. Sinds die tijd is organisaties veranderen door met mensen te werken een belangrijk thema in zijn werk. Bij Bureau Zuidema verbreedde hij zijn werkterrein door de Sioo-opleiding tot organisatieadviseur af te maken. In 2011 kwam zijn boek "Pittig Discussiëren" uit.

Rene heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, bij banken, verzekeraars als accountantskantoren. Klanten waarderen zijn kennis van zaken, inlevingsvermogen en flexibiliteit.

Miriam Oude Wolbers
Miriam Oude Wolbers
Miriam Oude Wolbers
Expert Associate

Miriam is als associate verbonden aan HRD Group. Zij is bedrijfskundig ingenieur en heeft jarenlange ervaring als manager. Daarnaast heeft zij als management consultant voor diverse grote financiële instellingen projecten uitgevoerd. In 2012 is Miriam haar haar eigen bedrijf voor persoonlijke- en organisatieontwikkeling gestart. Als coach en trainer helpt zij professionals op het gebied van communicatievaardigheden en leiderschap.
Miriam is gecertificeerd als coach, en in het gebruik van MBTI. Door haar bedrijfskundige achtergrond heeft zij een brede en open blik op problemen. Zij combineert kennis van financiële aspecten van organisaties, met een oprechte interesse in mensen en leiderschapsvaardigheden.

Sarah Dellar
Sarah Dellar
Sarah Dellar
Expert Associate

Sarah is als associate verbonden aan HRD Group. Zij is een native English speaker en heeft haar eigen bureau voor communicatietraining en coaching in het Engels. Sarah woont en werkt ruim twintig jaar in Nederland en heeft een achtergrond in gezondheidsmanagement en training. Zij heeft veel ervaring in het werken met groepen met verschillende nationaliteiten en culturele achtergronden, en heeft zich hierdoor gespecialiseerd in communicatietrainingen gericht op culturele diversiteit. Zij werkt voor opdrachtgevers, zoals Mattel Europe, Nokia, Air France KLM, en EIPA (European Institute of Public Administration). Sarah vindt een uitdaging in het ontwikkelen van trainingprogrammas en maakt daarbij gebruik van creatieve methoden en technieken. Bovendien is ze gecertificeerd gebruiker van de HFM Talentindex.

Silke de Ruiter
Silke de Ruiter
Silke de Ruiter
Consultant

Silke is in 2013 afgestudeerd als Master of Science in de Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht. In haar masterjaar volbracht zij de interne trainingsstage. In deze stage richtte zij zich een jaar op het trainen van studenten in communicatievaardigheden en coachingpsychologie. Na haar afstuderen heeft Silke zich ingezet als vrijwilligster en coördinator voor MEE Dating, een datingbureau voor mensen met een vorm van autisme. Silke is sinds 2014 aan het werk als trainer bij HRD Group.
Voor Silke is het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen tijdens de training. Door middel van humor, eerlijkheid en betrokkenheid creëert zij een oordeelvrije sfeer waarin deelnemers open en respectvol met elkaar omgaan. Door te oefenen binnen veilige sfeer durven haar deelnemers meer risico te nemen wat hen helpt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Leif ter Laak
Leif ter Laak
Leif ter Laak
Expert associate

Leif is als expert associate verbonden aan HRD Group. Hij doet dat in combinatie met zijn eigen bedrijf Ter Laak Advies Assessment & Development. Leif is gespecialiseerd in assessments, coaching en loopbaanorientatie en studiekeuzebegeleiding. Voordat hij in 2007 zijn eigen bedrijf startte, werkte Leif vijf jaar als senior assessmentpsycholoog bij Berenschot. Vervolgens werkte hij acht jaar als senior consultant bij Kenhardt. Zijn professionele basis heeft hij in de periode van 1995 tot 2001 gelegd bij SHL Group, waar hij als psycholoog / consultant werkzaam was. Hij is nauw betrokken geweest bij testontwikkeling en de vertaalslag naar organisatie relevante competenties. Leif heeft dus een gedegen testachtergrond met wetenschap als basis. Na zijn studie Psychologie in Utrecht volgde hij de postdoctrale opleiding Waarderingstheorie en Zelfcofrontatie (ZKM) in Nijmegen. In 2006 deed hij Bedrijfskunde voor HR managers.

Marjolein Eskes
Marjolein Eskes
Marjolein Eskes
expert associate

Marjolein Eskes is Psycholoog NIP en heeft sinds 1998 jaar haar eigen praktijk voor therapie, coaching en training. Zij houdt van het proces van bewustwording van haar cliënten(individuen en teams) zodat zij een keus hebben te groeien/veranderen. Naast haar werk in haar praktijk is zij werkzaam als trainingsacteur in verschillende settings; bij trainingen en bij assessments. Faciliteren dat een kandidaat kan laten zien wie hij/zij is en welke competenties er aanwezig zijn doet zij met veel plezier.
Aan HRD Group is zij verbonden als expert associate en wordt zij al jaren geregeld ingezet in de rollenspellen bij ontwikkel- en selectieassements. Door haar sterk ontwikkeld observatievermogen en flexibiliteit om ter plekke in te spelen op wat er in de rollenspellen gebeurt, krijgen we veel van de kandidaten te zien in de assessments.

Marc Schurink
Marc Schurink
Marc Schurink
Expert Associate

Marc studeerde in 1998 af als docent drama aan de hogeschool voor de kunsten Artez in Arnhem. Na zijn studie heeft hij ervaring opgedaan als zelfstandig trainer in de volle breedte van de markt.

In 2009 startte hij met Remko Hendrikse bureau WAAR, dat in 2017 is samengegaan met HRD Group waar hij nu als expert associate werkt in de rol van consultant, trainer en coach. Hij adviseert en begeleidt mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling. Hij is expert op het gebied van cultuurtrajecten en communicatie onder druk.

Betrokkenheid en creativiteit zijn kenmerkend voor zijn aanpak. Zijn kracht ligt bij de integratie van kennis en gedrag, waarbij de dagelijkse praktijk en de toepasbaarheid van het geleerde het uitgangspunt is. Een blended aanpak geniet daarbij zijn voorkeur.

Vanuit een hoge betrokkenheid gaat hij met de deelnemers op zoek naar dat wat het tot uitvoering brengen van het geleerde in de weg staat. De belemmering ligt vaak niet in de vaardigheid zelf, maar in de mogelijkheid of het lef om het geleerde toe te passen.

Door ontspanning en inspanning te combineren creëert hij een veilige werk- en oefenomgeving.

Zoë Tresch
Zoë Tresch
Zoë Tresch
Consultant

Zoë werkt bij HRD Group als consultant en assessmentpsycholoog. Tijdens het afronden van haar master Klinische Psychologie merkte ze dat de bedrijfsmatige kant van de psychologie haar bleef aantrekken. Naar haar afstuderen in 2016 is ze aan het werk gegaan bij Manpower. Daar heeft ze zich als account consultant bezig gehouden met de werving en selectie van medewerkers voor uiteenlopende organisaties. Haar rust en warmte maken dat kandidaten zich snel comfortabel bij haar voelen, waardoor assessments soepel verlopen. Zoë vindt het belangrijk dat iedere werknemer zich bewust is van zijn of haar toegevoegde waarde op de werkvloer.

Herman Posthuma
Herman Posthuma
Herman Posthuma
Expert Associate

Herman is als associate verbonden aan HRD Group. Sinds 1978 is hij werkzaam als trainer, later als vennoot van HPS organisatieontwikkeling. Een organisatie adviesbureau dat zich vooral richt op non profit instellingen en meer in het bijzonder binnen gemeenten en de gezondheidszorg. Sinds 1995 is hij zelfstandig gevestigd en werkzaam op het snijvlak van organisatieadvisering en training. Herman heeft de School voor Journalistiek afgerond, waarna hij Psychologie studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Gaandeweg volgde hij diverse cursussen, waaronder “speaking circles” en uiteenlopende workshops op het terrein van drama-technieken. Herman is onder meer gecertficeerd Lifo-trainer.

Annelieke Meerkerk
Annelieke Meerkerk
Annelieke Meerkerk
Expert Associate

Annelieke Meerkerk is psycholoog NIP en heeft sinds eind 2015 haar eigen bedrijf Flow hrd. Als psycholoog richt zij zich op assessments, trainingen en coaching. Voordat zij haar eigen bedrijf startte werkte zij als assessmentpsycholoog bij Berenschot. Annelieke is afgestudeerd binnen de klinische psychologie en heeft na haar studie de postdoctorale opleiding cognitieve gedragsinterventies gevolgd. In het assessmentwerk vindt ze het dan ook belangrijk om zich te richten op ontwikkelkansen en groeipotentieel. Haar aanpak kenmerkt zich daarnaast door oprechte interesse, optimisme en een open en respectvolle samenwerking met kandidaten. Voordat zij aan haar studie psychologie begon heeft zij de hogere hotelschool afgerond. De eerste zes jaar van haar loopbaan heeft zij in diverse functies binnen de hotellerie gewerkt en op die manier ook internationaal werkervaring op kunnen doen.

Eva van der Voet
Eva van der Voet
Expert Associate

'De mens wordt gelukkig van ontwikkelen'. Dit is waar Eva's passie ligt: persoonlijke groei. In 2011 studeerde Eva af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Hierna ging zij als trainingsacteur en theaterdocent aan het werk. In 2016 heeft Eva een opleiding tot Life- en Loopbaancoach gevolgd en werkt zij als trainer, coach en trainingsacteur. Eva verzorgt trainingen op diverse vlakken, zoals; communicatie, sales, presenteren en coaching. Binnen haar werk vindt Eva het belangrijk om effectief en ervaringsgericht aan de slag te gaan. Door te 'doen' ontdek je inzichten die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Rosemary Slagmolen
Rosemary Slagmolen
Rosemary Slagmolen
Marketing & Communicatie

Rosemary is allround communicatieadviseur. Na haar master communicatiestudies aan de Universiteit Utrecht heeft ze aan bureau- en klantzijde gewerkt in marketing en communicatie voor zowel commerciële bedrijven als in de non-profit sector. Ze vindt het belangrijk en motiverend om in haar werk en privéleven bezig te zijn met mens, maatschappij en duurzaamheid. Bij HRD Group is Rosemary verantwoordelijk voor marketing en communicatie.

Paul Michielsen
Paul Michielsen
Paul Michielsen
Expert Associate

Paul studeerde communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is Register Loopbaanprofessional (RL). Paul werkt met een scherpe focus op de interactie tussen organisatiegedrag en het behalen van resultaat. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring in operationeel leiderschap met verandervermogen en schakelt makkelijk tussen uitvoering en management. Paul kijkt daarbij graag naar de actualiteit van het moment en vindt zijn kracht in verbinden binnen het netwerk.